Aug 062011
 

 

Aproape 20.000 de candidaţi s-au înscris la examenul pentru ocuparea posturilor de suplinitori în învăţământ, pe o perioadă de un an. Însă doar jumătate dintre ei au participat efectiv la testare. Între ei erau şi candidaţi picaţi la concursul de titularizare, care nu s-au prezentat la acel concurs sau s-au restras în timpul examenelor.

Ministerul Educaţiei a modificat în urmă cu două săptămâni regulile de angajare a suplinitorilor din învăţământ. Astfel, în loc să dea interviu, ei au susţinut examen scris, la fel ca la concursul de titularizare din 13 iulie.

Dintre cei aproape 20.000 de candidaţi înscrişe la concurs, joi la examenul scris s-au prezentat peste 10.100 de candidaţi, adică 51,16%.  Şi nu toţi au rămas până la finalul examenului. Dintre cei prezenţi, 26 au fost eliminaţi pentru fraudă, tentativă de fraudă sau lipsa documentelor personale. Alţi peste 1.400 de candidaţi (14,51%) s-au retras în timpul probei scrise: 1.408 din motive personale, iar 60 din motive medicale.

Pentru a ocupa un post de suplinitor, un candidat trebuie să obţină la acest concurs minim nota 5. Primele rezultatele vor fi afişate în 8 august. Contestaţiile se depun în perioada 8 august 2011- 9 august 2011 (ora 17.00), iar rezolvarea contestaţiilor are ca dată limită 10 august 2011. Rezultatele finale vor fi afişate în centrele de concurs şi la sediile inspectoratelor şcolare în data de 11 august 2011. Posturile didactice/catedrele rămase vacante/rezervate după cele două etape de titularizare vor fi ocupate în perioada 23-30 august, conform prevederilor metodologice.

La concursul de titularizare, doar 30% dintre candidaţi au reuşit să ia notre între 7 şi 10.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Profesorii-suplinitori, speriaţi de examenul scris: Aproape jumătate din candidaţi nu s-au prezentat
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.