May 302010
 

Astăzi vestul, nord-vestul şi centrul ţării au parte de vreme instabilă. Cerul este mai degrabă noros şi aversele vin însoţite de tunete, fulgere şi rafale de vânt. Izolat pot fi şi căderi de grindină, iar cantităţile de apă depăşesc 20 l/mp mai ales la deal şi la munte.

Temperaturile ajung totuşi spre 24 de grade la Arad şi 22 la Baia Mare, Cluj şi Sibiu.

Nici în sud soarele nu este prea generos, norii predomină mai ales după prânz, când şi aversele însoţite de descărcări electrice şi scurte intensificări de vânt se extind serios. Nu lipsesc nici aici condiţiile de grindină, dar temperaturile sunt ceva mai ridicate. Vor fi 24 de grade la Craiova şi Buzău, 27 la Giurgiu şi Brăila.

În Dobrogea sunt toate şansele să plouă după-amiază pe litoral. Sunt prognozate 24 de grade la Constanţa şi 26 la Tulcea.

În partea de nord a Moldovei nici vorbă de soare. Aici plouă serios şi temperaturile sunt modeste. Termometrele nu vor măsura mai mult de 20 de grade la Suceava şi 22 la Botoşani. În sud însă, atmosfera este mai calmă şi chiar însorită. Maximele ating 26 de grade la Galaţi.

La Bucureşti soarele abia se zăreşte printre norii care se tot adună, iar aversele însoţite de descărcări electrice nu întârzie să apară mai ales către seară. Vântul suflă slab până la moderat, iar maxima zilei ajunge la cel mult 25 de grade.

Presiunea atmosferică măsoară 753 milimetri coloană de mercur şi are tendinţa de scădere.

Şi la Chişinău cerul se acoperă rapid de nori şi spre prânz încep aversele însoţite de descărcări electrice. La amiază mercurul urcă în termometre până spre 26 de grade.

sursa realitatea.net

PROGNOZA METEO 30 mai 2010
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.