Nov 032010
 

Şoferii bucureşteni vor fi nevoiţi să scoată mai mulţi bani din buzunar, începând de anul viitor, pentru plata asigurării obligatorii de răspundere civilă auto (RCA). După cum au anunţat companiile de profil, tarifele anuale de bază valabile în 2011 vor fi mai mari, în medie, cu zece procente decât cele practicate în prezent, potrivitB365.ro.

Trebuie menţionat faptul că preţurile de bază publicate pe site-urile companiilor de asigurări pot suferi ajustări în plus sau în minus faţă de tariful afişat în funcţie de mai muţi factori, conformB365.ro. Astfel, conducătorii auto din Capitală care au sub 30 de ani plătesc, în medie, cu aproximativ 50% mai mult decât cei care au vârsta peste 30 de ani. De exemplu, posesorul unui autoturism cu motor de 1,2-1,4 litri, în vârstă de până la 30 de ani, va plăti pentru o asigurare RCA încheiată la Ardaf, valabilă timp de un an, suma de 924 de lei.

Acelaşi şofer va achita la firma menţionată numai 588 de lei dacă are peste 30 de ani. Sunt însă societăţi de asigurări, aşa cum este cazul Uniqua Asigurări, care practică tarife diferenţiate în funcţie de vârstă pe mai multe paliere: vârsta până în 25 de ani, între 25-35 de ani şi peste 35 de ani, preţul fiind mai mare cu cât conducătorul maşinii este mai tânăr. Explicaţia oferită de companiile de asigurare este că persoanele mai în vârstă au înregistrat, din punct de vedere statistic, mai puţine incidente în trafic, ceea ce înseamnă un număr mai mic de daune plătite de asiguratori.

De asemenea, preţul poliţei RCA este influenţat semnificativ şi de istoricul clientului în sensul că şoferii care au fost implicaţi în accidente în ultimii ani vor plăti mai mult decât cei care nu au înregistrat incidente rutiere, în unele cazuri tariful fiind dublu.

sursa realitatea.net

RCA va fi şi mai scump anul viitor. VEZI NOILE PREŢURI
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.