Dec 222010
 

Deşertul din Qatar pare a fi o destinaţie neobişnuită pentru renii din teritoriile nordice ale Rusiei. Din păcate, ei vor ajunge acolo în conserve.

Contractul dintre Rusia şi Qatar a fost ideea guvernatorului regiunii ruse arctice Yamal Nenets.

Regiunea produce 85% din gazul rusesc şi 15% din petrol, dar industria cărnii se află pe locul trei şi aproximativ 700.000 de reni trăiesc pe păşunile ei.

“I-am spus liderului din Qatar că nu avem doar petrol şi gaze, ci şi reni. Iar şeicul a întrebat dacă renul este halal şi dacă musulmanii îl pot mânca”. Se pare că pot.

Întors acasă, guvernatorul Kobylkin a aranjat măcelărirea unor reni pentru a produce 1000 de conserve special pentru Qatar.

În acest timp, renii se confruntă cu schimbările climatice şi cu pierderea habitatului. Cei din Rusia o duc puţin mai bine, însă renii norvegieni se chinuie să supravieţuiască. Teritoriile Sami sunt lovite puternic de schimbările climatice. Potrivit previziunilor Consiliului Arcticii, temperaturile din timpul iernii vor creşte cu 1 grad Celsius pe deceniu, în următorii 30 de ani, iar precipitaţiile vor fi şi ele în creştere.

În plus, renii rămân şi fără păşunile lor vaste, care sunt invadate de turişti, încurajaţi de temperaturile mai ridicate. În loc de natură, renii dau peste zeci de cabane, construite în mijlocul naturii.

sursa realitatea.net

Renii, pe cale de dispariţie, însă Rusia face conserve din ei
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.