Jul 012010
 

Repartizarea computerizată a elevilor de clasa a VIII-a în licee a avut loc joi. Media generală de absolvire a claselor V-VIII are o pondere de 50% în nota de la admitere. VEZI AICI LA CE LICEU AI FOST REPARTIZAT

Ministerul Educaţiei a publicat rapoartele finale ale primei repartizări computerizate a absolvenţilor de clasa a VIII-a în învăţământul liceal de stat. Acestea vor fi afişate în şcolile de provenienţă ale elevilor până în data de 3 iulie, iar în unităţile de învăţământ liceal în care elevii au fost repartizaţi până în data de 5 iulie, inclusiv.

Din 169.873 absolvenţi care au depus opţiuni, au fost repartizaţi 168.766. 1.107 de candidaţi, respectiv 0.65% din total, nu au putut fi repartizaţi deoarece au completat prea puţine opţiuni în fişa de admitere. Aceştia mai au o şansă la următoarea repartizare, programată în data de 12 iulie.

114.895 (68,07%) candidaţi au fost admişi la prima opţiune exprimată, în timp ce numărul celor repartizaţi la una din primele 3 opţiuni a fost de 147.806 (87,56%).

Conform rapoartelor statistice, specializările care au dominat topul preferinţelor elevilor au fost economic (Colegiul Economic „Virgil Madgearu”) şi matematică-informatică (Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu”), ambele din Bucureşti.

Liceul fruntaş în clasamentul celor mai mari medii de admitere este Colegiul National „Sfantul Sava” din Capitală, unde media ultimului admis a fost 9,52. Primele 3 specializari din ţară în ordinea mediei de admitere sunt „matematică-informatică bilingv engleză” de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova şi Colegiul National „Traian” din Drobeta Turnu-Severin.

Ministerul Educaţiei a anunţat că 45 de candidaţi au media 10.00 la admiterea în liceu, acesta fiind cel mai mare număr de elevi cu note maxime de când este aplicabilă repartizarea computerizată, până în prezent.

Repartizarea computerizată la liceu a absolvenţilor de clasa a VIII-a pentru anul şcolar 2010-2011 a avut loc joi, începând cu ora 15.30la sediul Ministerului Educaţiei, în prezenţa lui Daniel Funeriu.

Media generală obţinută la evaluarea naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Pentru absolvenţii din promoţia 2010,media de admitere este o medie ponderată, în care media generală obţinută la tezele cu subiect unic din clasa a VII-a are o pondere de 25%, media generală la evaluarea naţională din clasa a VIII-a are o pondere de 25%, iar media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a are o pondere de 50%.

Înscrierile la liceu s-au făcut între 17 şi 24 iunie.

VEZI AICI LA CE LICEU AI FOST REPARTIZAT

sursa realitatea.net

Repartizarea computerizată la liceu 2010 VEZI REZULTATELE
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.