Aug 152011
 

 

Cablul submarin prin care România ar trebui să exporte electricitate în Turcia nu s-a făcut nici acum. Deşi cele două Guverne au bătut palma acum şase ani. Suedezii ar vrea să ni-l facă ei.

Cablul submarin care ar trebui să lege România de Turcia este un proiect care trenează de aproape şase ani, deşi poate aduce, anual, zeci de milioane de euro în ţară. În cei şase ani de la lansarea proiectului tot ce s-a făcut concret a fost studiul de fezabilitate de către o firmă suedeză. Mai departe, însă, nimic mai mult, în afară de discuţii sterile pentru ambele părţi implicate.

„Am terminat studiul de fezabilitate.  Se lucrează şi, din toamnă, ar trebui să se aleagă un investitor care să realizeze acest proiect, întrând în parteneriat cu noi şi cu partea turcă. Cablul subteran va avea o capacitate de 600-800 de MW. Alte progrese nu mai sunt”, ne-a spus un oficial al Transelectrica, reprezentantul statului român în proiect.

Află pe MONEY.ro mai multe detalii despre proiectul care ar putea aduce 200- de milioane de euro pe an in tara

România ratează o afacere de 200 mil. euro pe an. Suedezii se oferă să ia banii
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.