Nov 062010
 

România se plasează pe locul doi în lume în privinţa numărului de taxe care împovărează firmele, potrivit unui  studiu realizat de Banca Mondială.

113 taxe, atât trebuie să plătească firmele din România, scrie raportul “Doing Business 2011”. Doar în Ucraina patronii au de achitat mai multe biruri la stat. La polul opus se află ţări care fac performanţă economică remarcabilă, deşi au taxe puţine, de exemplu Suedia şi Hong Kong, unde se percepe o singura taxă anuală.

Rata totală de impozitare este de aproape 45% în România. Adică statul ia aproape jumătate din veniturile firmelor sub formă de taxe.

Cel mai bine stăm la capitolul creditare, sau cel puţin asta este opinia Băncii Mondiale. În România, firmele obţin credite mai uşor decât în majoritatea ţărilor prezente în clasament, fapt ce ne plasează pe locul 15.

În clasamentul general, România se plasează pe locul 56 în topul celor 183 de economii analizate în raport, cu o poziţie mai jos faţă de ediţia de anul trecut. România este depăşită, în ce priveşte condiţiile de afaceri, printre altele, de Bulgaria, Peru sau Kîrgîstan. Însă situaţia este mai proastă decât la noi în stae precum Cehia, Polonia, Grecia, Rusia.

sursa realitatea.net

România se plasează pe locul doi în lume după numărul de taxe plătite de firme
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.