Oct 232010
 

În timp ce mulţi români aleg drumul străinătăţii pentru tratamentele medicale, cei care muncesc în străinătate vin acasă pentru a-şi rezolva problemele de sănătate. Numai la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara,o treime dintre pacienţi sunt români întorşi din străinătate.

În urmă cu câţiva ani, Laurenţiu din Timişoara a avut grave probleme de sănătate pe care a reuşit să le rezolve. A plecat la muncă în străinătate, dar boala a recidivat aşa că a apelat din nou la medicii din Timişoara.

“Boala mea este mai veche, şi m-am tratat tot aici la domnul doctor, în urmă cu 5 ani”, a spus Laurenţiu Totoran, pacient.

După ce a făcut investigaţii în Ungaria, bărbatul a preferat să se opereze în ţară. “E greu să stai undeva bolnav să suferi să nu ştii limba, sunt asigurat aici, numai că atâta că foarte multe chestii farmacia spitalului nu a mai avut şi a trebuit să le cumpărăm noi”,  declarat Laurenţiu Totoran, pacient.

Cazul timişoreanului nu e singular. “Am vrut să vin aici că aici îi cunosc pe doctori şi avem şi noi medici buni, nu numai în altă ţară”, a spus un alt pacient.

“Am avut din Finlanda, am din Budapesta, care vin aici şi se operează deci sunt oameni străini”, a declarat Aljabory Hazem, medic primar chirurgie toracică.

Numai la Spitalul de Boli Infectioase din Timişoara 35% dintre pacienţii operaţi sunt veniţi din afara ţării.

sursa realitatea.net

Românii care muncesc în străinătate se tratează în spitalele din ţară
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.