Jan 102011
 

Soţii care doresc desfacerea căsătoriei, prin acordul părţilor, nu mai sunt nevoiţi să se adreseze instanţelor judecătoreşti, care au fost degrevate de astfel de procese, ci, se pot adresa Serviciului de Stare Civilă, de pe raza teritorială de care aparţin.

Intrarea în vigoare la data de 25 decembrie 2010 a Legii Nr. 202, privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, a adus şi  anumite modificări ale Codului de Procedură Civilă.

După 30 de zile de la depunerea documentelor necesare şi a declaraţiei prin care notifică intenţia de a divorţa, dacă soţii îşi menţin decizia şi completează o declaraţie prin care stăruie în obţinerea Divorţului Administrativ, în maxim 15 zile, li se înmânează certificatul de divorţ. Cererile se depun în aceeaşi locaţie în care a fost încheiată căsătoria sau în faţa unui notar public, în cazul persoanelor care nu cunosc limba română fiind necesară prezenţa unui traducător, autorizat de Ministerul Justiţiei.

Dacă ambii soţi sunt de acord cu divorţul şi nu au copii minori, născuţi sau adoptaţi în timpul căsătoriei, se pot prezenta la Serviciul de Stare Civilă, având asupra lor următoarele documente: certificatele de naştere, documentele de identitate, certificatul de căsătorie (original şi copie), declaraţie notarială cu ultima locuinţă comună.

Primele cupluri care au ales divorţul administrativ au fost din sectorul 4 al Capitalei. Luni, două cupluri s-au prezentat la Starea Civilă Sector 4, solicitând desfacerea căsătoriei.

sursa realitatea.net

Românii pot divorţa la primărie
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.