Nov 152010
 

Strategii mari, paşi mici, tehnici ascuţite. În ziua a douaRonewmedia 5.0., reprezentanţii Google şi Facebook le-au vorbit românilor despre cum se construieşte şi se susţine un brand în lumea clickurilor.

“Nu doar suma internauţilor de pe un site, ci interesul acestora în funcţie de conţinut e cheia în plasarea unei reclame pe internet. În funcţie de ceea ce îi interesează, hotărăşti dacă brandul are ce căuta acolo sau nu”, acesta a fost highlightul prezentării lui Steffen Erhardt, de la Google, în cadrul celei de-a doua zile la Ronewmedia 5.0.

Specialistul a vorbit puţin şi despre remarketing, ca o soluţie de a recupera foştii tăi vizitatori: găseşte oamenii care au mai fost pe site-ul tău, dar nu au dat click, nu au cumpărat şi au plecat.  “Ai ocazia să îi arăţi userului care a plecat de pe site-ul tău, ce îl interesează. Un fel de reîntâlnire cu cei care te-au vizitat. Oferindu-le ceva în plus – discounturi, cadouri, oferte noi”, explică Erhardt.

“Bine aţi venit la Revoluţie“, debutează videoul din prezentarea lui Mark Cowan, head of emerging markets EMEA [Europe, Middle East şi Africa] Facebook, care a ţinut primul workshop Facebook în România.

Reţelele sociale au depăşit piaţa porno pe internet, mai arată un slide, pentru a convinge cu adevărat de creşterea spectaculoasă a mediului social.

“La Facebook, pe primul loc e creşterea – să le dăm userilor ceva diferit, mereu nou. Advertisingul e pe locul doi”, spune Cowan.

15% dintre români intră pe Facebook în fiecare zi. La nivel global, din cele 500 de milioane de useri, 200 de milioane sunt conectaţi pe mobil. Cei conectaţi de pe telefon sunt mult mai activi, postează mai des, uploadează mai multe fotografii, explică reprezentantul reţelei sociale.

5% dintre prietenii tăi pe facebook văd fiecare interacţiune pe care o faci online. De aceea, sunt 3 paşi de urmat pentru un brand social: implicare, răspuns, platformă.

Implicare: oamenii sunt dependenţi în a împărtăşi lucruri online, ca pretext pentru a vorbi despre ele.

“Urăsc reclamele de la TV“, spune Cowan, care adaugă că, oricum, majoritatea telespectatorilor se folosesc de pauzele publicitare pentru a se duce la toaletă sau la bucătărie. Pe internet, însă, ştii foarte clar cine e interesat de brandul tău, ce interese şi hobby are. Mai mult, ai posibilitatea să îţi “iei consumatorul într-o călătorie”.

Pe Facebook poţi posta spoturile TV şi le poţi comenta. Poţi vorbi despre ele, îţi poţi întreba consumatorii, implicându-i în construcţia lor.

“Nu încercăm să devenim noul web”, spune reprezentantul Facebook, dar putem deveni punctul central de interacţiune online: Felul în care oamenii interacţionează, se implică, e complet diferit de un click tradiţional.

“Oamenii vor ceva diferit de la pagina voastră de facebook. Vor ceva din culisele brandului“: Fotografii şi video de la making off-uri, scene şi informaţii în avanpremieră.

Ca o concluzie, Cowan mai dă câteva sfaturi de final pentru brandurile care vor sa crească online: Go, Go Real, Go Big. Make it Social. Keep it Simple. Map your Strategy.

sursa realitatea.net

RoNewMedia 5.0: Cum supravieţuieste un brand în jungla virtuală
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.