Dec 222010
 

Tot mai mulţi ploieşteni donează sânge pentru a avea bani cu care să-şi cumpere mâncare de sărbători. În schimb, ei primesc bonuri de masă în valoare totală de aproape 60 de lei.

Centrul de Transfuzii Sanguine din Ploieşti a fost luat cu asalt de români în ultima perioadă. Din cauza sărăciei, tot mai mulţi prahoveni ajung să doneze sânge. Pentru acest gest, oamenii primesc câteva tichete de masă, cu care, spun ei, au ce cumpăra copiilor de mâncare sau un mic dar de Crăciun.

Fiecare donator primeşte şapte tichete de masă, în valoare totală de 61 de lei, o zi scutire de la serviciu şi îi este decontat şi transportul. “Este o perioadă în care la Centrul de Transfuzii din Ploieşti vin mai mulţi donatori. Sunt cam 100 de donatori în fiecare zi, ceea ce ne ajută foarte mult în recoltare asângelui pentru spitale şi mai ales ne ajută să avem stocuri pentru perioada sărbătorilor, când accidentele rutiere sunt din ce în ce mai multe”, a declarat directorul Centrului de Transfuzii Sanguine din Ploieşti, doctorul Georgeta Hanganu.

Anul acesta, peste 17.000 de persoane au donat sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine din Ploieşti.

sursa realitatea.net

Sângele a devenit o marfă pentru tot mai mulţi români. Vezi aici cum fac oamenii faţa sărăciei
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.