Nov 192010
 

Toamna se pregăteşte să lase loc iernii, sezonul în care la cabinetele medicilor se înregistrează cea mai mare aglomeraţie. Virozele respiratorii, gripele, dar şi alte afecţiuni virale pot fi prevenite mulţumită câtorva secrete.

Consumă legume la fiecare masă. Nelipsite de pe masă ar trebui să fie merele, portocalele şi lămâile, care împreună cu roşiile, gogo şarii, ceapa, usturoiul şi ardeiul iute trebuie consumate zilnic, pentru întărirea sistemului imunitar, potrivit libertatea.ro.

Imunizează-te cu seruri naturale. Aceste seruri sunt recomandate mai ales persoanelor care nu tolerează injec ţiile clasice, fiind alergice la componentele acestora.

Ceaiurile de plante dau energie. Încearcă infuziile din fructe de pădure sau cele de ceai verde cu lămâie, iar dacă apreciezi mai mult plantele medicinale, apelează la brânduşa de toamnă, levănţică sau mentă.

Ia suplimente alimentare. Alege comprimate care îţi asigură necesarul zilnic de vitamine esenţiale şi de minerale. Dacă vrei doar să îţi întăreşti imunitatea, cere farmacistului vitamina C şi urmează cu stric teţe indicaţiile de administrare.

Fă-ţi anual vaccinul antigripal. Bolnavii cronici, vârstnicii şi copiii se pot imuniza gratuit la medicul de familie, în timp ce alte persoane trebuie să cumpere serul din farmacii.

Detoxifiere cu păpădie. Prescrisă ca tratament natural pentru hepatita C şi pentru anemie, păpă dia mai are o mulţime de beneficii pentru sănătate. De exemplu, pentru că ajută la eliminarea toxinelor şi a sării în exces, e indicată în detoxificarea ficatului şi buna func ţionare a sistemului digestiv.

Prunele sunt antidepresive. Renumite ca laxativ natural, prunele au şi un puternic efect tonic asupra celulelor nervoase, ca urmare a concentraţiei crescute de vitamine din gama B. Sunt recomandate în perioadele de conva les cenţă şi pentru combaterea depresiei.

sursa realitatea.net

Şapte secrete cu care vei face faţă bolilor din sezonul rece
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.