Jun 202010
 

Office 2010 s-a lansat oficial, dar utilizatorii obişnuiţi nu vor benefia de suficiente features pentru a trece la noua versiune de la Office 2007.

Vă prezentăm şase facilităţi noi, foarte importante, ale noului pachet Office 2010. Microsoft a lansat noua suită de aplicaţii, în mod oficial, în această săptămână.

1. Prima şi poate cea mai atractivă măsură este cea a reintroducerii „File – Meniu”. Chiar dacă mulţi au apreciat noua abordare a meniurilor din versiunea 2007, a existat, însă, un număr important de utilizatori care nu au reuşit să se acomodeze cu ea. Acum toate aplicaţiile au un „File” tab, fiind mult mai familiar pentru utilizatorii din vechea generaţie. Deschiderea acestui meniu aduce în faţă ceea ce Microsoft numeşte Backstage (salvare, printare etc).

2. A doua facilitate este panoul de Word Navigation.  O versiune anterioară acestuia, numită Document Map, a existat şi în versiunile anterioare, dar acum a fost îmbunătăţită simţitor. De aici se pot modifica foarte uşor: stilul, header-ele, titul documentului etc.

3. Editarea materialelor video în Power Point a fost şi ea mult schimbată. Noua versiune permite o editare simplă, cu trim şi crop, dar într-un mod mult mai intuitiv decât în versiunile anterioare, dar nu este relizată la un nivel ultra profesionist.

4. Potrivit pcmag.com, documentele au acum unelte mai bune pentru editarea imaginilor şi a graficelor. Acum se poate îndepărta fundalul dintr-o fotografie pentru a păstra doar anumite secţiuni. Chiar dacă acest lucru se realizează mai bine cu un soft extern, editarea direct în document este acum mai facilă. Există chiar şi un buton pentru screen capture.

5. În Excel a apărut opţiunea de Sparklines, acestea fiind practic grafice care se pot adăuga pe celulele dintr-unspreadsheet. De exemplu, dacă avem o listă variabilă de preţuri pentru o lună, la selectarea coloanei se poate observa mult mai uşor trendul.

6. Cea mai mare schimbare este însă Online Apps. Este vorba, mai exact, de editarea şi crearea de documente online, cu ajutorul unor versiuni de browser de Word, Excel, PowerPoint şi OneNote.

Acestea aplicaţii sunt gratuite şi sunt gândite ca o alternativă pentru Google Docs şi nu ai nevoie să cumperiOffice 2010 pentru a le folosi.

Dacă ai totuşi Office 2010, integrarea cu aplicaţiile online este mult simplificată. Documentele pot fi create pe PC, dar prin Backstage se pot salva direct pe servele Skydrive pentru a le oferi online, iar documentele create online pot fi deschise în versiunea de retail pentru editări avansate.

Pentru utilizatorul normal, nu există o necesitate acută de a trece la noua versiune, deşi Office 2010 oferă destul de multe facilităţi noi.
Dacă este, însă, vorba de o versiune anterioară 2007, un upgrade va fi binevenit.

sursa realitatea.net

Şase facilităţi importante ale pachetului Office 2010
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.