Jun 012010
 

Deputaţii nu au ajuns marţi la un consens privind desemnarea candidatului din partea Camerei pentru postul de judecător CCR, în condiţiile în care Valer Dorneanu,susţinut de PSD a obţinut 161 voturi,Ştefan Minea,susţinut de PDL,a obţinut 123, iar democrat-liberalii au insistat că votul nu e valid.

După ce vicepreşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor a dat citire procesului verbal aferent votului asupra propunerilor PSD şi PDL pentru funcţia de judecător CRR ce revine Camerei, preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase a intervenit spunând că votul nu poate fi validat, informează NewsIn.

“Valer Dorneanu a întrunit majoritate din cei prezenţi. La începutul şedinţei juriştii de la Cameră au introdus în punctaj că potrivit Legii privind organizarea CCR numirea judecătorilor se face cu votul majorităţii deputaţilor. Pentru aceasta domnul Valer Dorneanu ar fi trebuit să aibă un număr de 168 de voturi, nu 161. Ceea ce va avea Biroul Permanet de făcut este să reprogrameze acest vot”, a spus Anastase, stârnind reacţii dure din partea reprezentanţilor PSD, în frunte cu Valeriu Zgonea.

Propunerea înaintată de PSD pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională, Valer Dorneanu, cât şi propunerea PDL, Mircea Ştefan Minea, au primit joia trecută aviz favorabil din partea Comisiei juridice, plenul Camerei fiind cel care trebuia să decidă prin vot care dintre cei doi va deveni judecător la CCR
sursa realitatea.net

Scandal în Cameră pe tema desemnării unui nou judecător la CCR
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.