Jul 262011
 

 

Chiar dacă mulţi dintre voluntarii de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov nu au pregătire medicală, ei ajută cum pot echipajele de pe Salvare. Cu toţii ştiu să acorde primul ajutor.

 

Victor Cătălin Radu este încă elev de liceu şi a venit în urmă cu un an la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. Prima dată din curiozitate, iar de atunci vine cât poate de des pentru că îi place. Victor a participat deja la sute de solicitări.

“Niciodată n-am să uit prima mea gardă. Ţin minte că am fost foarte fericit că am avut ocazia să merg pe ambulanţă. Trebuie să fii pregătit pentru orice, pentru toate tipurile de pacienţi, pentru toate tipurile de patologii”, a spus Victor.

Şi Anişoara Pandele a venit ca voluntar la Salvare în urmă cu mai bine de doi ani, chiar dacă de profesie este contabil. “Am auzit că au nevoie de voluntari şi m-am prezentat la Serviciul de Ambulanţă. Am văzut că au nevoie de ajutor şi pot să fac ceva pentru cei ce au nevoie de ajutor”, a spus Anişoara.

În prezent, la Serviciul de Ambulanţă sunt 250 de voluntari. “Majoritatea vin în jur de trei gărzi pe lună. Nu reuşesc mai mult, pentru că toţi au o activitate: fie sunt elevi, fie sunt studenţi sau chiar sunt angajaţi”, a spus managetul Serviciului de Ambulanţă, Alis Grasu.

Mulţi dintre voluntari vor fi prezenţi miercuri pe Stadionul Dinamo la un curs de resuscitare la care sunt aşteptate 7.000 de persoane. Pe 28 iulie, Serviciul de Ambulanţă împlineşte 105 ani de existenţă, iar cu acest prilej, Ambulanţa a organizat zilele porţilor deschise pentru cetăţeni.

realitatea.net

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov lucrează cu sute de voluntari
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.