Jun 272010
 

Parlamentarul PNL Ciprian Dobre le-a reaminitit guvernanţilor că în Codul Fiscal, articolul 4, scrie că o modificare a acestuia poate fi făcută doar prin lege şi poate intra în vigoare după un termen de şase luni, începând cu 1 ianuarie a anului următor fiscal.

Creşterea cu cinci procente a TVA-ului aduce şi critici de ordin juridic. Specialişii spun că nu poate fi modificat Codul Fiscal prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului, fapt ce ar putea duce din nou la blocarea aplicării unei măsuri anticriză.

Parlamentarul PNL Ciprian Dobre le-a reaminitit guvernanţilor că în Codul Fiscal, articolul 4 scrie  că o modificare a acestuia poate fi făcută doar prin lege şi poate intra în vigoare după un termen de şase luni, începând cu 1 ianuarie a anului urmator fiscal.

Vasile Blaga a declarat că este imposibil ca decizia de mărirea de TVA  să fie declarată neconstituţională şi că totdeauna s-au făcut astfel de modificări.

Specialistul în drept fiscal Cristian Mocanu a declarat pentru REALITATEA TV că “este adevărat că acest procedeu de legiferare a fost folosit şi în trecut, dar nu au fost ridicate critici de neconstitutionalitate. Pe de altă parte, această modificare avand un impact major asupra tuturor categoriilor de contribuabili ar putea sa conduca la o critica destul de subtsanţiala de neconstitutionalitate

sursa realitatea.net

Şi majorarea TVA ar putea pica la Curtea Constituţională VEZI VIDEO
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.