Mar 122010
 

Sindicaliştii au strigat în repetate rânduri "Jos Guvernul, "Demisia!", unul dintre sindicalişti strigând "V-am votat degeaba". Unii dintre protestari au început, la un moment dat, să arunce cu bulgări de zăpadă spre Emil Boc, unul dintre ei nimerindu-l pe un ofiţer SPP, iar altul pe un fotoreporter.

Sindicaliştii “Cartel Alfa”, prezenţi, vineri, în Piaţa Victoriei, au huiduit şi au cerut demisia lui Emil Boc şi a Guvernului, unii dintre ei aruncând spre premier cu bulgări de zăpadă, unul dintre ei nimerind un ofiţer SPP.

Cei aproximativ 200 de sindicalişti “Cartel Alfa” care au pichetat, vineri, sediul Guvernului, s-au plâns premierului, care a discutat cu ei, că au salarii mai mici din ianuarie faţă de cele primite anul trecut.

O femeie i-a arătat lui Emil Boc fluturaşul cu 600 de lei pe luna februarie şi i-a spus că nu poate trăi cu aceşti bani. Sindicaliştii au fost nemulţumiţi de afirmaţiile premierului legate de eliminarea privilegiilor, spunându-i acestuia că acest lucru trebuie să-i vizeze pe cei cu salarii mari, nu pe ei, care au salarii mici.

Oamenii au huiduit şi au spus că ei nu sunt nici bugetari de lux, nici pensionari de lux. Atunci când Emil Boc le-a spus că nu sunt bani la pensii, protestatarii au replicat spunând că trebuie să le mărească salariile pentru a contribui mai mult la pensii. De asemenea, sindicaliştii i-au cerut premierului locuri de muncă stabile şi l-au atenţionat că acesta este doar începutul acţiunilor de protest, ei susţinând că vor ajunge şi la grevă generală dacă nu li se dau drepturile care li se cuvin.

Premierul le-a cerut sindicaliştilor să susţină adoptarea de către Parlament a legii pensiilor, explicându-le că pensiile mici nu vor fi reduse şi că fără o reformă a sistemului care să ducă la eliminarea pensiilor şi a salariilor de lux statul nu va mai putea plăti pe termen mediu celelalte categorii de venituri. Premierul le-a explicat că cererea unora dintre sindicalişti conform cărora statul să ia bani de la cei bogaţi şi să dea săracilor nu poate fi acceptată, deoarece oamenii de afaceri corecţi trebuie lăsaţi în pace, iar cei incorecţi trebuie să răspundă în justiţie. El a arătat că este de acord să discute cu sindicatele şi le-a cerut să formeze o echipă de negociere cu care să vină la cabinetul său.

sursa:realitatea.net

Sindicaliştii au cerut demisia lui Boc şi au aruncat cu bulgări spre acesta. VEZI VIDEO
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.