Nov 292010
 

Pacientul e internat în spital la Lehliu, dar este consultat şi de medicii de la Bucureşti. Şi totul în timp real. Acest lucru este posibil cu ajutorul unui nou sistem de comunicaţii între mai multe spitale din ţară, denumit: telemedicină.

Sistemul de telemedicină va suplini lipsa unor medici specialişti din spitalele incluse în program. Cu ajutorul acestui sistem, specialistii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca vor intra în legătură cu alţi medici din 16 judeţe din ţară şi vor decide împreună unde ar trebui transportat un pacient aflat în stare critică

Sistemul va funcţiona extrem de simplu.

“Când apare un caz grav, critic, e o telecomandă în care se apasă pe două butoane şi imediat în centrul de coordonare sună o alarmă”,a  explicat subsecreatarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

După ce alarma a fost declanşată, un medic din camera de gardă va veni în centrul de comandă şi consultaţia poate începe.

“Este o transmisie duală: video şi voce, pe de o parte si pe de alta parte, parametrii funcţiilor vitale care se văd pe un monitor de acolo. Transmisia este în timp real”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, Bogdan Opriţa.

Un sistem similar există şi în judeţul Mureş.

sursa realitatea.net

Sistemul de telemedicină va scurta timpul transferului unui pacient la alt spital
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.