May 012011
 

 

Sony va relua parţial serviciile oferite prin platforma PlayStation Network, săptămâna viitoare, şi va oferi stimulente clienţilor pentru a-i determina să nu plece la concurenţă, după ce un hacker a furat datele personale din conturile a 78 de milioane de utilizatori, transmite Reuters.

 

Unii reprezentanţi ai companiei japoneze şi-au cerut duminică scuze pentru breşa de securitate, într-o conferinţă de presă, acestea fiind primele comentarii publice din partea Sony după criza care a dus la închiderea PlayStation Network pe 19 aprilie.

Sony a reiterat posibilitatea ca printre datele furate să fi fost şi informaţii privind cardurile de credit ale clienţilor.

“Ne cerem scuze profunde pentru problemele şi necazurile create utilizatorilor”, a declarat Kazuo Hirai, pe locul doi în ierarhia companiei şi principalul candidat la succesiunea directorului general Howard Stringer, după care s-a înclinat adânc.

Stringer nu a participat la conferinţa de presă.

Mulţi utiliatori ai PlayStation au fost înfuriaţi de faptul că primul avertisment privind una dintre cele mai grave breşe de securitate informatică produsă vreodată a venit la o săptămână după ce Sony a închis reţeaua şi la câteva ore după de Hirai a prezentat primele tablete PC ale companiei.

Sony a anunţat că va oferi conţinut gratuit, inclusiv acces liber la reţea, timp de 30 de zile, utilizatorilor actuali, pentru a preveni plecarea utilizatorilor.

Compania a precizat că după atacul informat a îmbunătăţit securitatea şi vor fi introduse sisteme mai avansate de protecţie a datelor. Sony a cerut totodată FBI să investigheze atacul informatic.

În legătură cu acuzaţiile că utilizatorii au fost informaţi târziu despre breşa de securitate, Hirai a spus că Sony a vrut să afle mai întâi ce date au fost furate.

Money

MONEY.ro

 

Sony cere intervenţia FBI împotriva hackerilor
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)