Jul 042010
 

Specii de pesti ce se pot pescui pe apele din Romania si date oficiale despre fiecare specie de peste, inclusiv imagini.

FUSARUL

fusarul

Denumire: Fusar (Aspro streber )

Familia: Percidae

Raspandire in Romania: Cu precadere in baziunul Dunarii precum si in Delta Dunarii si pe raurile mai mari Olt, Tisa, Somes, Mures, Bega, Timis, Arges, Crisul Repede, Crisul Negru etc.), prefera zonele de pietris sau nisip.

Lungime: 13-16 cm, (exceptional peste 20 cm)

Greutate: 100 – 300 grame, (exceptional peste 0.5 kg)

Aspect: Se aseamna foarte biune cu petrarul. Corpul este fusiform turtit dorso-ventral, usor alungit. Gura este inferioara, mica, sub forma de semilunara, slab protactila avand botul obtuz in partea posterioara si ingust in cea anterioara. Pedunculul caudal este lung, subtire si rotund in sectiune. Inotatoarele dorsale sunt usor distantate avand o forma triunghiulara. Tot corpul este acoperit de solzi mici si aspri. Capul are o culoare alb – galbuie, inotatoare ventrala este usor rosiatica iar pe corp sunt vizibile patru cinci dungi avand o culoare bruna, operculele terminandu-se cu o tepusa.

Hranire: Se hraneste cu larve de insecte, insecte acvatice, viermi, icrele altor pesti, preferand uneori si puietul.

Se pescuieste la: rama, viemusi, etc

CARACUDA

caracuda

Denumire: Caracuda (Carassius carassius)

Familia: Cyprinidae

Raspandire in Romania: Cu precadere in apele statatoare mai putin in cele de munte , in baltile Dunarii in lacurile si baltile de ses acolo unde este mal. In baltile Prutului, Siretului, Dunarii (inclusiv delta), in Olt Timis, Bega, Mures, Somes, in iazuri si helesteie. Popular mai este intalnit si sub numele de : caras, carasita, lunita, rusinoasa, gurgusel, crap de balta.

Lungime: 15-20 cm, (exceptional peste 35 – 40cm)

Greutate: 80 – 100 grame, (exceptional peste 1,5 kg)

Aspect: Se aseamana foarte mult cu carasul si platica, corpul este comprimat lateral, usor cocosat, avand un trup inalt. Bot carn, capul este scurt, gura terminala, buzele subtiri, inotatoarea ventrala si cea dorsala dispun de cate o radie ascutita, tepoasa. Ca, colorit pe spate este negricioasa sau cenusie, pe laterale galben aramie verde, iar pe burta galbena portocalie.

Hranire: Se hraneste cu larve de insecte, viermi, icre de peste, diferite organisme animale cat si vegetale

Se pescuieste la: mamaliga, viermi, rama, larve, etc

SPECII DE PESTI
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.