Aug 212010
 

Islanda ia în considerare plasarea unor stâlpi de înaltă tensiune care vor avea forme umane.

Firma de arhitectură şi design Choi+Shine a înaintat un proiect pentru competiţiaIcelandic High-Voltage Electrical Pylon International Design prin care propun realizarea unor stâlpi, pentru cablurile de înaltă tensiune, cu formă umanoidă.

Siluetele enorme ar necesita doar mici modificări faţă de proiectele actuale, au declarat reprezentanţii firmei, care au primit un premiu în cadrul concursului. Aceştia au mai câştigat şi concursul Boston Society of Architects Unbuilt Architecture, cu acelaşi proiect.

Mai mult, formele umanoide pot fi plasate în diverse poziţii, acestea variind în funcţie de forma de relief unde sunt aşezate. De exemplu, în cazul în care cablurile electrice se întind pe un deal, stâlpul ar putea părea că se caţără.

Potrivit wired.com, ceea ce face acest proiect relizabil este faptul că nu sunt necesare modificări mari ale procesului de producţie. Fiecare pilon este construit din aceleaşi piese, doar că structurile vor fi poziţionate diferit.

sursa realitatea.net

Stâlpi de înaltă tensiune cu forme umane, în Islanda
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.