Aug 312011
 

 

Agenţia de rating Standard&Poor’s (S&P) a revizuit marţi în scădere estimările privind creşterea economică din zona euro, dar consideră că uniunea monetară nu se îndreaptă spre recesiune.

S&P anticipează o creştere de 1,7% în 2011 şi de 1,5% anul viitor, sub estimările de 1,9%, respectiv 1,8% anunţate în iulie, potrivit Mediafax.

Pentru Germania, cea mai mare economie din Europa, S&P a redus prognoza pentru anul viitor cu 0,5 puncte, la 2%, cu mult sub ritmul de 3,3% anticipat pentru 2011. PIB-ul Franţei va creşte cu 1,7% în acest an şi cel viitor, potrivit S&P, care estima anterior un avans de 2%, respectiv 1,9%. Agenţia a revizuit perspectiva economică a Spaniei pentru anul viitor cu 0,5 puncte, la 1%, care este mai bună decât estimarea pentru anul curent, de 0,8%.

În afara zonei euro, S&P a redus estimările pentru Marea Britanie, la 1,3% în acest an şi 1,8% în 2012, sub creşterile de 1,5%, respectiv 2% anticipate în iulie.

În pofida acestor revizuiri, S&P nu se aşteaptă ca Europa să intre în recesiune. “Continuăm să credem că nu va avea loc o recesiune în W, deşi riscurile de scădere sunt semnificative. Vom monitoriza în special tendinţa cererii de consum, în trimestrele viitoare”, se arată în raportul agenţiei.

Ca urmare a înrăutăţirii perspectivelor economice, S&P se aşteaptă ca Banca Centrală Europeană să menţină dobânda de politică monetară la nivelul actual până la sfârşitul primului trimestru al anului viitor.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)