Nov 302010
 

Statul consideră că un bărbat cu handicap grad unu, din Arad, nu mai trebuie să primească pensia de invaliditate. Mai mult, comisia de specialitate îi transmite că poate şi munci, deşi el nici măcar nu se poate hrăni singur. Soţia lui, singura persoana care îl îngrijeşte, este disperată, pentru că şi ea a rămas fără alocaţia de însoţitor.

Bărbatul, care locuieşte în comuna Sânpetru German, judeţul Arad, a suferit un atac cerebral în urmă cu zece ani. Apoi, timp de şapte ani, a primit pensie pentru handicap de gradul doi. Starea i s-a agravat în 2007. De atunci, a primit pensie de handicap de gradul unu. Adică 290 de lei, în timp ce soţia lui a primit 400 de lei, ca însoţitor. Până în acest an, când omul a fost dus cu salvarea la control, la comisia de evaluare. Acolo a aflat că nu mai este invalid şi chiar ar putea munci.

Medicul de familie nu înţelege nici el situaţia. “Pacientul nu are capacitate de muncă nici măcar un sfer din cât ar fi normal”, a spus medicul de familie, Alexandru Partenie.

“Documentele medicale suplimentare pe care le-a adus, ne-au condus la ideea că de fapt este o boală, nu handicap, şi ca atare nu se poate înscrie în normele metodologice”, a spus şeful de evaluare.

Acum, bărbatul mai primeşte doar cu pensia de limită de vârstă, 800 de lei, bani pe care îi dă pe medicamente.

sursa realitatea.net

Statul român îi interzice unui bărbat cu handicap să mai primească pensia de invaliditate
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)