Feb 042011
 

Circa 71% dintre studenţii facultăţilor de stat apreciază că valorea taxei de studiu este mare, se arată într-o analiză realizată de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).

Studenţii sunt nemulţumiţi şi de o serie de “taxe ascunse”, cum ar fi plata adeverinţelor, carnetelor, permiselor de bibliotecă, accesului la bazele sportive, transferurilor, înmatriculărilor, înscrierii şi cer eliminarea acestora.

Analiza arată că 65% dintre studenţii de la stat se întreţin din veniturile părinţilor şi rudelor şi numai 25% au un loc de muncă cu normă întreagă sau part time. Circa 7,4% dintre aceştia se întreţin în principal din burse. Referitor la burse, 80% din repondenţi spun că nu acoperă decât parţial cheltuielile minime pentru masă şi cazare. Peste 50% dintre studenţi spun că nu sunt motivaţi de cuantumul bursei  pentru a învăţa mai mult.

Peste 40% dintre studenţi apreciază că taxele de cămin sunt mari sau exagerate. Alţi studenţi se plâng de condiţiile proaste de cazare. De exemplu, la Univeristatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”, 67,4% dintre studenţi se plâng de acest aspect.

Analiza ANSOR s-a făcut prin chestionarea a 20.000 studenţi din 24 universităţi de stat.

sursa realitatea.net

Studenţii de la stat spun că taxele de şcolarizare sunt prea mari
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)