Mar 312011
 

 

Criza a făcut ca un loc de muncă bun şi bine plătit să fie un vis frumos pentru cei cu ani buni de experienţă. Şi mai greu este să te angajezi dacă abia ai ieşit de pe băncile şcolii. La Târgul de joburi pentru studenţi desfăşurat în Capitală, pentru un loc de muncă au optat în medie 50 de studenţi.

 

Andra Sapera are 20 de ani, este din Constanţa şi este studentă la ASE în anul doi, la Facultatea de Finanţe-Bănci. Şi-ar dori să lucreze în domeniul pe care-l studiază, pe un post de junior intr-o bancă, eventual part-time, însă la o adică ar accepta şi altceva pentru că este la început. “Pentru 4 sau 6 ore, un salariu fix ar trebui să fie între 700 şi 800 de lei, dar poate ar fi şi nişte bonusuri. Am speranţe, dar am aplicat la foarte multe joburi şi mi se pare o perioadă destul de grea. Nu am primit niciun răspuns până acum”, a spus studenta.

Situaţia nu este mai bună nici în cazul celor care au absolvit deja o facultate sau au chiar un master. Speranţe multe, sute de CV-uri trimise, joburi puţine sau sezoniere. “Mi-am făcut 10 CV-uri. Nu este prima oară când vin, am fost de mai multe ori şi nu este satisfăcător ce se întâmplă, nu sunt joburi în domeniu. Am terminat facultatea în februarie, am fost pe la toate târgurile, mi-am depus CV-uri şi nu m-a sunat nimeni”, a spun un alt tânăr.

În replică, angajatorii susţin că ar investi în absolvenţi, însă ei trebuie să fie mai convingători. “Căutăm studenţi competenţi, absolvenţi sau în ultimul an de studiu cu competenţe desosebite. Să aibă voinţă, ambiţie şi să vrea să intre în câmpul muncii. Candidaţii au venit aici fără să cunoască participanţii, fără să ştie ce angajatori sunt şi puţin cam nepregătiţi”, a declarat un angajator.

Târgul a reunit peste 15.000 de vizitatori în două zile, iar potrivit organizatorilor, în medie cam 15-20% dintre candidaţi sunt şi angajaţi

sursa realitatea.net

 

Studenţii găsesc greu un loc de muncă. Doar 15% dintre cei care depun CV-uri reuşesc să se angajeze
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.