Oct 292010
 

Dacă până acum tinerii îşi găseau cu greu de muncă din cauza lipsei de experienţă, lucrurile s-ar putea schimba, după ce Guvernul a adoptat un proiect de lege privind subvenţionarea angajatorilor persoanelor cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani.

Angajatorii tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani vor beneficia de o subvenţie de la Agenţiile de Ocupare a Forţei de Muncă în valoare de 300 de lei, potrivit unui proiect de lege adoptat joi de Executiv.

“Tinerii între 16 şi 25 de ani vor beneficia de o intrare pe piaţa muncii într-un mod mai facil. Practic, această modificare pune angajatorulîn situaţia în care primeşte o subvenţie de la Agenţiile de Ocupare a Forţei de Muncă de 300 de lei şi utilizează această subvenţie în scopul formării ucenicului“, a declarat ministrul Muncii, Ioan Botiş, la finalul şedinţei de Guvern.

Potrivit Agerpres, el a dat asigurări că actul normativ aprobat joi de Guvern este pus în concordanţă cu Legea Educaţiei, astfel încât, în momentul în care un elev termină cele nouă clase obligatorii, el poate să urmeze o rută educaţională sau una profesională.

Pentru anul 2011 este disponibilă, pentru implementarea acestei legi, suma de aproximativ 110.000 de euro, fiind vorba de peste 1.500 de beneficiari ai acestui act normativ.

sursa realitatea.net

Subvenţii de la stat pentru angajatorii tinerilor sub 25 de ani
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.