Dec 292010
 

Românii duc o adevărată luptă pentru achitarea ratelor. Numărul celor care nu-şi pot achita la timp datoriile către bănci creşte de la o lună la alta. Prin urmare, suma creditelor restante aproape că s-a dublat în ultimul an.

Valorarea creditelor la care s-a întârziat cu plata ratei cel puţin o zi a crescut în luna noiembrie şi a depăşit 16 miliarde de lei. Potrivit datelor Băncii Naţionale, suma este aproape dublă faţă de acceaşi perioadă a anului trecut.

Dacă în urmă cu un an doar 4,1%  din totalul împrumuturilor date de bănci nu erau achitate, luna trecută procentul a urcat la aproape 8%.  Cele mai mari probleme le au cei cu credite în valută. Ponderea creditelor restante în valută din totalul împrumuturilor a ajuns la 6,5% faţă de 3%, cât era la finalul anului trecut. Totodată, ponderea creditelor restante în lei a crescut de la 5,6 la 10% în acest an.

Chiar dacă băncile nu mai dau atât de uşor bani cu împrumut, în luna noiembrie valoarea creditelor acordate a depăşit suma de 200 de miliarde de lei.

sursa realitatea.net

Sumele datorate de români la bănci aproape s-au dublat faţă de anul trecut
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.