Dec 122010
 

Conferinţa ONU asupra mediului desfăşurată la Cancun, în Mexic, s-a încheiat cu un acord modest asupra climei, acord ce reprezintă însă un evident pas înainte după eşecul de la Copenhaga.

Aproape 200 de ţări reunite sub egida ONU la Cancun, în Mexic, au ajuns la un acord asupra mediului. Cel mai important succes a fost un text care prede formarea unui Fond Verde, pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să aibă acces la noile tehnologii industriale mai puţin poluante şi să facă faţă problemelor legate de schimbările de climă.

“Rezultatul pozitiv din staţiunea balneară mexicană,venit după o întrunire cu obiective modeste dă mai întâi speranţă procesului de negociere al ONU, tras puternic înapoi de imensa decepţie care a avut loc în urmă cu un an la Copenhaga”, scrie AFP.

Posibilitatea repetării decepţiei de după summitul de la Copenhaga, din 2009, i-a neliniştit pe responsabilii ONU. Ban Ki-moon a estimat că negocierile “au înregistrat un succes important într-o lume care avea cu adevărat nevoie de un astfel de succes”.

“Guvernele sunt apropiate de o cauză comună, pentru binele comun, şi s-au pus de acord asupra modului de acţiune pentru a răspunde provocărilor din aceste timpuri”, a mai adăugat el.

Acordul de la Cancun permite şi o cale deschisă viitorului protocolului de la Kyoto, singul protocol care reglementează juridic legi referitoare la climat.

sursa realitatea.net

Summitul de la Cancun: un acord mic, dar un succes comparativ cu cel de la Copenhaga
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.