Dec 022010
 

Autorităţile iraniene, care se află la cuţite cu Israelul, au cerut urgent îndepărtarea simbolului evreiesc. Scandalul a izbucnit, după ce steaua cu şase colţuri a fost observată recent cu ajutorul motorului de căutare Google Earth, la 30 de ani de la construcţia clădirii.

Supriză neplăcută, via Google Earth. Pe acoperişul unei clădiri a aeroportului de la Teheran este ştanţată o imensă stea a lui David, celebrul simbol evreiesc. Imaginea a provocat iritare maximă în Iran.

Autorităţile iraniene, care se află la cuţite cu Israelul, au cerut urgent îndepărtarea simbolului evreiesc. Scandalul a izbucnit, după ce steaua cu şase colţuri a fost observată recent cu ajutorul motorului de căutare Google Earth, la 30 de ani de la construcţia clădirii.

Explicaţia pentru existenţa sa este foarte simplă. Clădirea a fost construită chiar de ingineri israelieni, înainte de Revoluţia Islamică. Israelul şi Iranul au fost în relaţii bune până la Revoluţia Islamică din 1979. Conflictul dintre cele două ţări s-a accentuat puternic mai ales în ultimul deceniu.

sursa realitatea.net

Surpriza Google Earth: Steaua lui David pe acoperişul aeroportului din Teheran
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)