Apr 292011
 

 

Zeci de copaci au fost tăiaţi din Parcul Tineretului. Reprezentanţii ONG-urilor spun că totul s-a făcut fără aprobare, lucru confirmat şi de Primăria Capitalei. Pe acel amplasament urmează să fie construit un parc acvatic şi o parcare ce ar urma să deservească întreg complexul. Reprezentanţii firmei spun însă că de fapt este vorba doar de curăţarea zonei de arbuşti şi gunoaie.

 

Primarul general al Capitalei spune că aceste defrişări s-au făcut ilegal. ONG-urile spun că lucrările au fost făcute fără aprobare.

“Totul s-a întâmplat înainte de Paşte, din 400 de copaci inventariaţi vedeţi şi dumneavoastră că nu a mai rămas nimic. Primăria sectorului 4, care căzut în capcană, a aprobat un PUD şi o autorizaţie de construcţie, dar neavând şi un aviz defrişare şi uitaţi în ce situaţie s-a ajuns, în care 5 ha de pamânt au fost făcute zob ”, a declarat Dan Trifu, vicepreşedintele Eco Civica.

Reprezentanţii primăriei Sectorului 4 spun însă că toată documentaţia este în regulă.

“A fost obţinut avizul de mediu atât la documentaţia în formă de PUD cât şi la autorizaţia de construcţie de la Agenţia de Mediu, deci este respectată legislaţia ”, a declarat Daniel Cărămidă, arhitectul-şef al Primăriei Sectorului 4.

Numai că pentru tăierile de copaci din parcul Tineretului era necesar un alt aviz, de la Direcţia de Mediu a Capitalei. Avizul însă nu a fost eliberat de autorităţi.

“În acest moment nu exista aviz de defrişare de la Directia de Mediu din cadrul primăriei Capitalei. Amplasamnetul este mare, colegii noţtri sunt pe teren, ei aplică sancţiuni şi au solicitat sistarea lucrărilor”, a declarat Mona Grigore, directorul Direcţiei de Mediu de la Primăria Municipiului Bucureşti.

“Au găsit trei rădăcini de ulmi, numai că noi în inventar aveam un singur ulm, deci nu ştiu de unde erau cele trei rădăcini de ulmi”, a spus Gabriel Vintilă, consilierul juridic al firmei beneficiare.

Reprezentanţii ONG-urile spun că vor ajunge în instanţă pentru a lămuri această situaţie.

Money

MONEY.ro

 

Sute de copaci au fost tăiaţi în Parcul Tineretului fără autorizaţie, susţin ONG-urile
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.