Jun 202010
 

Sute de copii şi părinţi au stat ore în şir la coadă pentru a depune dosarele de admitere la liceu. Este vorba despre elevi din provincie care vor să înveţe în Bucureşti. Pentru ei există un singur centru unde sunt centralizate dosarele iar înscrierea durează foate mult.

Înscrierile pentru admiterea la liceu au început de joi, 17 iunie, iar până acum aproape 2000 de elevi au reuşit să-şi depună dosarele. Cozile însă sunt interminabile, pentru că pentru un loc la colegiile cu prestigiu din capitală elevii vin din toate colţurile ţării.

Datele trebuie atent verificate de către computer, iar acest lucru durează aproximativ 48 de ore.

“Este un flux continuu în interior, toată lumea e pe poziţii (…) Numai la centrul de consiliere avem 70 de cadre didactice şi inspectori, plus la centru IT se lucrează cu 10-15 informaticieni pe tură, mai mult nu se poate”, a declarat inspectorul Viorica Nicola.

“Rezistăm cu greu, s-a mai prelungit programul pentru că sunt foarte multe persoane şi trebuie să rezolvăm pe toată lumea (…) Din câte ştiu eu nu suntem plătiţi, facem muncă în folosul comunităţii”, a precizat un profesor.

Înscrierile vor continua până pe 24 iunie, iar repartizarea computerizată a elevilor la licee se va face pe 3 iulie.

sursa realitatea.net
Sute de elevi au stat la coadă pentru a se înscrie la liceu
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.