Jun 272011
 

 

În vacanţă, costurile de transport pot fi reduse substanţial, dacă ştiţi de unde să cumpăraţi combustibil.Vezi aici lista statelor pe care este bine să le eviţi.

 

Costurile de transport pentru românii care intenţionează să plece în vara aceasta peste graniţe cu maşina proprie  pot fi minimalizate dacă alimentează doar în ţările cu preţuri mici la benzină şi motorină.

Sfatul cel mai important: nu vă faceţi plinul din România, dacă aveţi de gând să tranzitaţi Bulgaria. Vecinii noştri au cele mai mici preţuri la benzină şi motorină din UE, astfel că de acolo vă puteţi umple şi canistrele. Preţul mediu al celui mai vândut sortiment de benzină, Euro Super 95, este de 1,16 euro, iar pentru motorină se percepe în medie 1,18 euro pe litru, potrivit buletinului săptămânal al UE, „Oil Buletin” din 20 iunie. În România preţul este de 1,23 de euro pe litru la benzină şi de 1,21 de euro la motorină.

Asta dacă nu aveţi drum în Cipru, unde benzina costă 1,21 de euro pe litru, iar motorina 1,27 lei pe litru sau Estonia unde găsiţi carburat cu 1,218 euro litrul de benzină şi 1,213 euro litrul de motorină.

Oricare ar fi destinaţia finală, nu alimentaţi din Grecia, pentru că acolo veţi găsi cele mai mari preţuri la carburant din Uniune: 1,67 de euro pentru litrul de benzină şi de 1,48 de euro pentru litrul de motorină.

Citeste articolul integral pe MONEY.ro si afla ce tari să eviţi când îţi cumperi carburant

Money

MONEY.ro

 

Ţările pe care să le eviţi când îţi cumperi carburant
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.