Nov 292010
 

Temperaturile globale ar putea creşte cu 4 grade Celsius până în 2060, lăsând Arctica fără gheaţă pe perioade lungi de timp şi crescând nivelul mărilor din lume, au avertizat oamenii de ştiinţă în cadrul Conferinţei climatice de la Cancun COP 16.

Cercetătorii spun că, chiar şi cu o voinţă politică puternică,şansele de a schimba sistemele energetice suficient de repede pentru a limita creşterea temperaturilor la doar 2 grade sunt mici, iar cel mai probabil temperaturile vor creşte cu 3-4 grade Celsius.

Un studiu recent al programului de mediu al ONU arată că angajamentele luate de ţările pentru a reduce emisiile, în cadrul acordului de la Copenhaga de anul trecut, nu vor fi suficiente pentru a menţine încălzirea sub 2 grade.

Dacă naţiunile îşi vor ţine angajamentele, temperatura va creşte cu 2,5-5 grade Celsius, iar dacă nu se face nimica, va creşte cu 7 grade Celsius până în 2100.

La Cancun, între 29 noiembrie şi 10 decembrie, are loc Conferinţa Internaţională asupra climei, în încercarea de a se ajunge la un acord pentru reducerea masivă a emisiilor de gaze cu efect de seră, după ce summitul de la Copenhaga de anul trecut s-a încheiat fără prea mari rezultate.

sursa realitatea.net

Temperaturile ar putea creşte cu 4 grade Celsius până în 2060
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.