Mar 262010
 

De iunie, internauţii care doresc să vizualizeze conţinuturile de pe internet ale celor două publicaţii vor fi nevoiţi să plătească o taxă de o liră sterlină (1,12 euro) pe zi sau de două lire (2,24 euro) pe săptămână.

Cotidianul britanic The Times şi suplimentul său de duminică, The Sunday Times, vor introduce, începând din luna iunie, taxe de acces pentru consultarea versiunilor lor digitale, potrivit unui comunicat al News International, publisherul titlurilor, divizie a consorţiului News Corp.

Internauţii care doresc să vizualizeze conţinuturile de pe internet ale celor două publicaţii vor fi nevoiţi să plătească o taxă de o liră sterlină (1,12 euro) pe zi sau de două lire (2,24 euro) pe săptămână.

News International a anunţat, de asemenea, că actualul site al publicaţiilor, Times Online, va fi înlocuit, la începutul lunii mai, de două site-uri, thetimes.co.uk şi thesundaytimes.co.uk. Taxele vor fi valabile pentru ambele site-uri.

Potrivit comunicatului publisherului, abonamentul pentru online va permite accesul la informaţiile care apar în versiunea tipărită a celor două titluri, cât şi la servicii digitale adiţionale. Aceste servicii vor fi disponibile şi pentru abonaţii versiunii tipărite a publicaţiilor.

Cele două titluri vor fi primele din portofoliul News International care vor implementa modelul online cu taxă, acesta urmând să fie adoptat şi de paginile electonice ale tabloidului The Sun şi ale săptămânalului News of the World.

“Acesta este doar un început. The Times şi Sunday Times sunt primele titluri din Marea Britanie care au adoptat acest nou model. Noi vom continua să ne dezvoltăm produsele digitale, să facem investiţii şi inovaţii pentru clienţii noştri”, a declarat Rebekah Brooks, CEO al News Independent.

News Independent este o divizie a consorţiului News Corporation, controlat de magnatul Rupert Murdoch, care susţine implementarea unui nou model de business media, care să genereze venituri din taxele pentru accesul la versiunile online ale ziarelor şi revistelor.

Magnatul media Rupert Murdoch a declarat, în mai multe rânduri, că jurnalismul este “o marfă scumpă” şi a cerut trusturilor de presă să nu mai distribuie conţinut gratuit. De asemenea, Murdoch a declarat, la începutul lunii noiembrie, că proiectul său de implementare de taxe pentru accesul online al ziarelor din portofoliul consorţiului pe care îl conduce ar putea fi amânat.

Murdoch dorea găsirea unei modalităţi de introducere a taxelor pentru accesul ediţiilor online ale ziarelor din consorţiul News Corp. până la finalul anului fiscal 2009 – 2010, care va fi în luna iunie 2010.

sursa:realitatea.net

The Times şi Sunday Times, doar cu plată pe internet
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.