Aug 262011
 

 

În ciuda personalităţilor total diferite, noul director al Apple, Tim Cook şi Steve Jobs au condus împreună compania în utimii ani. Jobs se ocupa de dezvoltarea noilor produse, dar Cook era cel care făcea bani din din produsele Apple şi gestiona pieţele.

Tim Cook, nou şef de la Apple a preluat frâiele celei mai importante companii de high-tech de la Steve Jobs. Nu este pentru prima oară când Cook conduce afacerile Apple. A mai facut-o în perioada august-septemebrie 2004 şi din iunie 2009 până în ianuarie 2011.

În 1998 Tim Cook s-a angajat la Apple, iar în 2005 a fost numit director general delegat. Înainte de Apple, Cook a mai lucrat la Compaq şi la IBM şi are diplome de la universităţile Duke şi Auburn. Cook era responsabil de vânzările mondiale ale companiei, inclusiv de gestionarea  lanţului de producţie, de activităţile de vânzare şi de serviciile de garanţie din lumea întreagă.

“Tim conduce Apple de mult timp. Steve este imaginea companiei şi este foarte implicat în dezvoltarea produselor, dar Tim intră în posesia acestor produse şi le transformă în sume imense”, spunea în 2009 Michael Janes, unul dintre cei mai vechi anagajaţi ai companiei. Potrivit lui Janes, Cook a recuperat creşterea pierdută de Apple în anii “90 şi a dus disciplină şi eficacitate  în companie.

“Cook este dependent de muncă şi de sala de gimnastică şi este cunoscut pentru că este la fel de obsedat şi exigent ca şi Jobs. Este de cele mai multe ori primul care ajunge la birou şi ultimul care pleacă. Începe să le trimită e-mail-uri angajaţilor la 4.30 dimineaţa şi mulţi ani la rând avea o teleconferinţă duminică seara pentru a-şi pregăti întâlnirile de luni dimineaţa “.

Steve Doil, unul dintre foştii colegi de la Compaq şi apoi de la Apple a spus că nu l-a auzit niciodată pe Cook să ridice tonul, spre deosebire de Jobs care este cunoscut pentru comportamentul său sangvin. “Dacă Jobs este yang, Cook este yin-ul său, un conducător calm, modest, care vorbeşte blând şi care nu ar fi putut fi mai diferit de personalitarea sarcastică şi ieşită din comun a lui Jobs”, declara Doil.

Cook a fost răsplătit de către consiliul de administraţie al Apple (din care face parte şi fostul vice-preşedinte american Al Gore) cu cinci milioane de dolari şi acţiuni în valoare de 17 milioane în 2010. În ciuda acestor sume, în septememrie 2010 au apărut zvonuri (repede dezminţite) că ar prelua conducerea Hewlett-Packard, şi se pare că tot n 2010 era favorit pentru a prelua conducerea General Motors.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Tim Cook şi Steve Jobs – yin şi yang. Cine este noul director de al Apple
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.