Nov 242010
 

Multe dintre OZN-uri s-au dovedit a fi fenomene naturale sau falsuri, produse de oameni. De-a lungul timpului au existat, însă, şi întâmplări care nu au putut fi explicate.

Descopera.ro a alcătuit un top al fenomenelor “OZN” care au sfidat orice logică. Printre evenimentele bizare se numără şi binecunoscutele cazuri de la Roswell şi Înălţimea 611.

OZN-ul din Vestul Sălbatic, 1896

Primul OZN din istorie a fost raportat în 1896 în California, SUA, când o lumină neidentificată, observată de sute de oameni, se deplasa lent pe cer. Lumina a fost văzută apoi şi la San Franciso, iar în 1897 obiectul în forma unei ţigări fusese văzut în toate Statele Unite. Întâmplările nu au putut fi explicate, deşi scepticii spun că a fost vorba de o isterie în masă sau un prototip al unui avion.

Voronezh, Rusia, 1989

Agenţiile de presă ruse au relatat că pe27 septembrie 1989 un OZN a aterizat în parcul central din oraşul Voronezh, în jurul orei 18.30. Din nava ciudată ar fi ieşit nişte extratereştri îmbrăcaţi în costume argintii şi cizme de culoarea bronzului. Întrucât toată lumea a început să ţipe de panică, OZN-ul a decolat după doar 5 minute.

Roswell, 1947

Evenimentul de la Roswell este considerat cea mai importantă întâlnire de gradul III din toate timpurile. Pe iulie 1947, armata americană ar fi recuperat epava unui OZN care s-ar fi prăbuşit lângă Roswell, New Mexico. Peste 100 de persoane spun că ar fi văzut OZN-ul. Americanii spun că ar fi găsit şi cadavrul unui extraterestru – sau chiar un extraterestru în viaţă. Acesta a fost începutul “febrei omuleţilor verzi”.

Documentele, declasificate în 1955, susţin că mitul OZN-ului prăbuşit a fost creat de armata SUA pentru a ascunde o operaţiune militară.

Incidentul Mantell, 1948, prima victima umană în contact cu un OZN

Pe 7 ianuarie 1948, căpitanul Gărzii Naţionale Aeriene, Thomas F. Mantell, a anunţat prin radio că în faţa avionului său a apărut un obiect zburător neindentificat, ca un disc argintiu şi că va porni după el.

Oficialii armatei spun că Mantell ar fi leşinat, lispit de oxigen,aflâdu-se la o înălţime foarte mare. Avionul său s-a prăbuşit, iar pilotul a murit. Tot autorităţile spun că, cel mai probabil, Mantell urmărea un balon meteorologic.

Înălţimea 611, URSS, 1986

Martorii susţin că pe 19 ianuarie 1986 ar fi văzut un disc luminos imens, roşu, de dimensiuni apropiate de cele ale discului Lunii. OZN-ul zbura la circa 700-800 de metri faţă de sol şi nu scoatea niciun sunet. Apoi, obiectul s-ar fi prăbuşit, însoţit de o lumina foarte puternică. La trei zile după accident, o echipă de ufologi s-a dus la faţa locului, unde a descoperit un peisaj selenar: roci înegrite, un copac carbonizat. Cel mai ciudat a fost că au descoperit în crater cantităţi mari de aur, deşi în regiune nu există mine de aur.

Mai multe informaţii despre întâlnirile bizare cu OZN-uri puteţi citi pe descopera.ro.

Top OZN care sfidează orice explicaţie
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.