Jun 082011
 

 

Angajatorii şi rectrutorii vânează masiv în acest moment absolvenţi ai Facultăţii de Electronică, ai Facultăţii de Instalaţii, şi ai Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, potrivit celui mai recent studiu realizat de BestJobs, unul dintre cei mai mari 3 jucători din piaţa locală de recrutare online.

 

Topul a fost realizat prin sondaj aplicat la peste 100 de companii de top din România şi prin interpretarea datelor legate de facultăţile cautate de către angajatori în baza de CV-uri BestJobs. În studiu au fost incluse 37 de universităţi din România.

 

Construcţiile, mecanica, chimia, automatica şi calculatoarele sunt următoarele specializări din top, căutate acum pe piaţa muncii, potrivit aceluiaşi studiu.

Dreptul, literele şi stiinţele economice, fizica, telecomunicaţiile, psihologia şi transporturile sunt ultimele specializări din top pe care recrutorii le caută acum în CV-urile candidaţilor care vor un loc de muncă.

Ce facultăţi/specializări să nu urmezi dacă vrei să te angajezi la absolvire

46% dintre angajatori au spus că nu recrutează absolvenţi ai Universităţii Spiru Haret, în vreme ce 25% dintre recrutori spun că nu angajează absolvenţi ai facultăţilor particulare.

(Întrebarea din studiul BestJobs referitoare la facultăţile şi universităţile pe care angajatorii le evită în procesul de recrutare a fost de tip deschis, fără variante de raspuns).

 

money.ro

Topul facultăţilor care îţi asigură acum un loc de muncă
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.