Nov 182010
 

Devierea a avut loc atunci când China Telecom a oferit pentru scurt timp o notificare falsă privind traficul web, astfel că o parte dintre informaţii au crezut, în mod greşit, că cea mai scurtă cale de a ajunge la destinaţie era prin serverele companiei din China.

Traficul internet al mai multor agenţii guvernamentale americane a fost deviat temporar, în luna aprilie, prin servere din China, au declarat anchetatori ai Congresului, citaţi de CNN.

Timp de 18 minute, circa 15% din tot traficul web a fost deviat prin China, inclusiv traficul spre şi dinspre reţelele armatei americane, marinei, Corpului Puşcaşilor Marini, aviaţiei, biroul secretarului de stat, Senat şi NASA, potrivit unui raport prezentat de Comisia americano-chineză pentru economie şi securitate.

Anchetatorii afirmă că traficul a fost deviat de China Telecom, o companie deţinută de stat. Ei nu ştiu dacă a fost vorba de o măsură intenţionată, dacă Guvernul chinez a jucat vreun rol sau dacă au fost compromise date sensibile.

Potrivit raportului, este posibil ca devierea ilegală să fi permis supravegherea utilizatorilor site-urilor, perturbarea comunicaţiilor şi compromiterea unor eventuale sesiuni securizate.

O purtătoare de cuvânt a Pentagonului, colonelul April Cunningham, a declarat că Departamentul Apărării “este îngrijorat dacă traficul internet a fost deviat intenţionat în afara operaţiunilor obişnuite”. Dar “securitatea informaţiilor Departamentului Apărării nu a fost afectată de devierea traficului internet”, a dat ea asigurări. Pentagonul nu poate confirma dacă incidentul a avut loc, a precizat Cunningham.

Pentagonul este în proces de a stabili procedurile pentru “a face faţă oricărei potenţiale vulnerabilităţi actuale sau viitoare”, a afirmat ea.

Larry Wortzel, unul dintre membrii comisiei, a spus că, având acces la traficul web al reţelei militare timp de 18 minute, este posibil, cu calculatoare foarte bune, să fie obţinute “câteva informaţii”.

Însă un alt risc este că incidentul putea să permită infiltrarea de programe de spionaj. “Dacă ai fi un serviciu de informaţii destul de bun, ai obţine adresele tuturor celor care au comunicat. Şi atunci ai putea face un email fals, iar dacă cineva ar deschide un ataşament, ai putea introduce un virus în întregul sistem”, a adăugat el.

Potrivit raportului, devierea a avut loc atunci când China Telecom a oferit pentru scurt timp o notificare falsă privind traficul web, astfel că o parte dintre informaţii au crezut, în mod greşit, că cea mai scurtă cale de a ajunge la destinaţie era prin serverele companiei din China.

Un purtător de cuvânt al ambasadei Chinei de la Washington a respins raportul. “Acuzaţiile false şi incorecte la adresa Chinei şi companiilor sale sunt iresponsabile. China nu va face niciodată nimic pentru a afecta securitatea naţionale a altor ţări, nici în lumea reală, nici în cea virtuală”, a subliniat el.

sursa realitatea.net

Traficul web al mai multor agenţii guvernamentale americane, deviat temporar prin China
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.