May 152010
 

Cele mai mari costuri pentru astfel de deplasări decontate de Cameră, peste 70.000 de lei (aproximativ 17.000 de euro) au fost pentru deputatul PD-L pentru diaspora, William Brânză.

Cheltuieli enorme în plină criză doar pentru deplasări externe. Vorbim de sumele cheltuite din 2009 şi până acum de parlamentarii care au mai uitat de criza din România graţie plimbărilor dese prin alte ţări.

Anul trecut senatorii au făcut plimbări în ţară şi străinătate de aproape 3 milioane de euro. Deputaţii au îngroşat nota de plată a deplasărilor externe cu încă 400.000 de euro. Din cei 333 de deputaţi, anul trecut au ales să călătorească în străinătate 120.

Cele mai mari costuri pentru astfel de deplasări decontate de Cameră au fost pentru deputatul PD-L pentru diaspora, William Brânză – aproape 30.000 de lei transportul, peste 7.600 de lei diurna şi peste 13.600 de lei cazarea.

Tot anul trecut, senatorul PNL, Minerva Boitan, a vizitat, între alte ţări, şi Burkina Faso, iar doi deputaţi s-au deplasat în Kenya.

Nici anul acesta, aleşii n-au vrut să renunţe deplasările externe. Şi nu oriunde, ci tot în locuri cât mai exotice. O deplasare de peste 20.000 euro pe care 10 senatori şi deputaţi intenţionau s-o facă în Thailanda a fost anulată în ultima clipă. Cu toate acestea senatorii nu stau deloc bine cu bugetul pe 2010. Până la jumătatea anului, ar putea rămâne fără bani de deplasări externe întrucât peste 60% din fondurile alocate au fost deja cheltuite.

REALITATEA.NET cere solidaritate din partea parlamentarilor. Dacă tot scad pensiile şi salariile a sute de mii de români, să scadă substanţial şi indemnizaţiile şi cheltuielile aleşilor!

sursa:realitatea.net

Trei milioane şi jumătate de euro, cheltuielile parlamentarilor pentru deplasările în străinătate în 2009
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.