Oct 052010
 

Ceremonie militară în momoria soldaţilor care şi-au pierdut viaţa pe 1 octombrie în Afganistan. Trupurile celor doi au fost aduse în ţară în această după-amiază la baza aeriană din Otopeni, unde va avea loc o slujbă religioasă.

Pe 1 octombrie, în jurul orei 10.30 (ora României), sergentul major Marius Florin Sfecheş şi soldatul Cristian-Petru Filip au căzut la datorie, în timpul executării unei misiuni în Afganistan, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra vehiculului HUMVEE în care se aflau aceştia, potrivit MApN.

Atacul s-a produs în Provincia Zabul, la aproximativ 40 de kilometri nord-est de Qalat, în urma exploziei fiind rănit şi caporalul Vasile Zbâncă. Militarul rănit a fost transportat, conform procedurilor, cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul militar din Baza Lagman, în prezent starea acestuia fiind stabilă.

17 militari români au murit până acum în Afganistan, iar alţi 55 au fost răniţi. În Afganistan sunt dislocaţi 1663 de militari români, dintre care 1655 în cadrul misiunii NATO, ISAF.

sursa realitatea.net

Trupurile militarilor morţi în Afganistan au fost aduse, marţi, în ţară
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.