Oct 182010
 

Înfiorătorului T.Rex nu îi era frică de nimeni, cu excepţia propriilor semeni, potrivit unui nou studiu.

Paleontologul Nick Longrichde la Universitatea Yale, a făcut o descoperire aparte, după ce a examinant  niște găuri mari observate în  oasele de dinozaur găsite în Montana și supuse cercetărilor recente.

Găurile erau făcute de un carnivor mare, a spus el. Pe vremea când trăia dinozaurul ale cărui fosile erau studiate, acum 65 de milioane de ani, doar Tyrannosaurus Rexlocuia în America de Nord şi avea dinţii aşa de mari pentru a lăsa acele urme.

Longrich a descoperit după mai multe analize că, într-adevăr, urmele de dinţi aparţineau unui T.Rex, concluzionând că a fost vorba de canibalism.

Cercetătorul şi colegii săi cred că giganticii prădători erau canibali în mod obişnuit, însă, nu se ştie dacă T.Rex se luptau până la moarte între ei sau pur şi simplu mâncau cadavrele găsite. Cert este că urmele au fost făcute după dispariția dinozaurului.

Canibalismul lui Tyrannosaurus Rex este similar celui din lumea reptilelor moderneDragonii de komodo şi  crocodilii sunt cunoscuţi pentru comportamentul lor canibalistic, mai ales asupra puilor.

Deşi această practică nu a fost încă documentată bine la dinozauri, oamenii de ştiinţă cred că Majungatholus atopus, un dinozaur de 9 metri lungime, se înfrupta din proprii semeni, în Madagascar, acum 65 de milioane de ani.
sursa realitatea.net

Tyrannosaurus Rex era canibal
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.