Dec 152010
 

Premieră mondială în medicină. Un german, bolnav de SIDA, a fost vindecat, în urma unui transplant de celule stem, susţin surse medicale citate de jurnalul ştiinţific Blood.

Timothy Ray Brown este un german de origine americană infectat cu HIV şi diagnosticat cu leucemie. În 2007, după şedinţe chinuitoare de chimioterapie a fost supus unui transplant de celule stem. Uimitor, dar medicii au constatat că transplantul a vindecat ambele boli. S-a descoperit ulterior că donatorul prezenta o mutaţie genetică rară care practic îl făcea imun la HIV.

Doctorii care l-au îngrijit pe Brown spun că este primul caz de vindecare a unui bolnav de SIDA, o descoperire întâmplătoare care deschide calea pentru tratarea acestei maladii.

Multe voci din lumea medicală susţin însă că transplantul de celule stem nu ar fi un tratament practic. Principalul motiv este acela că sunt foarte puţin donatori care prezintă mutaţia genetică rezistentă la HIV. În plus, intervenţia este extrem de costisitoare, dureroasă şi nu în ultimul rând riscantă. Cu toate acestea, la trei anide la transplant, Timothy Ray Brown este un om sănătos.

În lume, există circa 33 de milioane de persoane infectate cu HIV.

sursa realitatea.net

Un bolnav de SIDA s-a vindecat în urma unui transplant cu celule stem
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.