Oct 252010
 

Un dispozitiv cu ultrasunete ar putea sta la baza unui tratament revoluţionar împotriva maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Columbia din Statele Unite, potrivit Mediafax.

Ultrasunetele, acele unde acustice a căror frecvenţă foarte înaltă depăşeşte capacitatea de percepţie a urechii umane, sunt folosite pentru a relaxa muşchii şi tendoanele sportivilor care au suferit diverse accidentări, pentru a “topi” grăsimea persoanelor care doresc să slăbească şi pentru a crea pe un ecran imaginea embrionilor şi a bebeluşilor din stadiul intrauterin.

Elisa Konofagou, specialist în ingineria biomedicală la Universitatea Columbia din Statele Unite, consideră că ultrasunetele vor putea fi folosite în viitorul apropiat şi pentru a transporta, intravenos, anumite medicamente, direct către celulele cerebrale ale pacienţilor suferind de maladia Alzheimer.

Alzheimer este o maladie cognitivă degenerativă care atacă progresiv creierul, cauzând pierderi de memorie, stare de confuzie şi schimbări bruşte de dispoziţie. Pacienţii aflaţi în stadiul final al bolii îşi pierd capacitatea de vorbi, de a înghiţi şi de a se deplasa.

sursa realitatea.net

Un dispozitiv cu ultrasunete i-ar putea ajuta pe pacienţii suferinzi de Alzheimer
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.