Jun 282010
 

Oceanul "îşi va intra în drepturi" abia peste 10 milioane de ani; astăzi putem vedea începutul fenomenului.

Africa este martora formării un nou ocean, potrivit oamenilor de ştiinţă de laRoyal Society.
O echipă de geologi care lucrează într-o zonă îndepărtată din Afar, Etiopia, afirmă că oceanul va separa continentul african în două, dar asta va mai dura circa 10 milioane de ani.

Tim Wright, autorul unui recent studi prezentat la întrunirea Summer Exhibition aRoyal Society, a descris evenimentele ca fiind „cu adevărat incredibile”.

Obișnuiți să perceapă schimbările planetare pe o scară de timp de milioane de ani, echipa internaţională de oameni de ştiinţă, printre care şi dr. Wright, au observatmodificări geologice extraordinare în Africa, în ultimii cinci ani, într-un loc în care continentul s-a „crăpat” chiar sub picioarele lor.

Potrivit BBC, în 2005, pe o distanţă de 60 de kilometri a apărut o falie, cu lătime de opt metri, în doar 10 zile. Magma este foarte aproape de suprafaţă şi a creat ruptura. Erupţiile subterane continuă şi în ziua de astăzi, iar în cele din urmă, vârful Africii se va rupe şi un nou ocean se va forma.

Cercetătorii susţin că suntem extraordinar de norocoşi să putem observa cu ochiul liber apariţia unui nou ocean, pentru că, în general, acest fenomen se petrece pe fundul mărilor şi oceanelor.

Un nou ocean se formează în Africa VEZI FOTO
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.