Dec 142010
 

Un român de 26 de ani, doctorand la Oxford a câştigat marele premiu într-o competiţie de IT. Românul a adunat peste 2.000 de voturi reuşind să-l întreacă pe concurentul din Slovenia.

Românul Victor Adrian Prisăcariu, doctorand la Oxford a câştigat marele premiu al concursului  Sense the World organizat de Freescale Semiconductor. Victor a realizat un program “3D hand tracking” care redă diferite elemente în 3D, folosind o cameră web şi o aplicaţie Freescale ZSTAR3.

În concursul care a durat şase săptămâni s-au înscris numeroşi participanţi. Cei opt finalişti au fost decişi de experţii de la Freescale-s Xtrinsic care au ţinut cont de creativitatea şi originalitatea video-urilor.

Cei opt finalişti au putut fi votaţi de public pe Faceebok. Victor a câştigat marele premiu în valoare de 10.000 de dolari după ce a reuşit să strângă cele mai multe voturi.

Pe locul doi a fost un participant din Slovenia, iar locul trei a fost ocupat de un indian.

Pentru a vedea ce au realizat şi restul participanţilor intraţi aici.

Victor Prisăcariu a absolvit Facultatea de Automatică şi Calculatoare la Universitatea Tehnică “Gh. Asachi” din Iaşi, între primii trei studenţi din promoţia lui. Victor a fost acceptat la Universitatea Oxford pentru a-şi pregăti şi susţine doctoratul. Românul este acum în anul 3 şi urmează să-şi susţină doctoratul la Oxford în anul 2011.

Românul a câştigat numeroase premii naţionale şi internaţionale şi a publicat numeroase studii.

sursa realitatea.net

Un român doctorand la Oxford a câştigat marele premiu la un concurs de IT
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.