Aug 202011
 

 

Un satelit de telecomunicaţii rusesc, în valoare de 300 de milioane de dolari, lansat pe 18 august, a dispărut imediat după lansare. După o zi, însă, americanii l-au găsit pe o orbită greşită.

La 24 de ore după lansare, după ce satelitul Express AM4, de 5.800kg, s-a separat de rachetă, obiectul era încă declarat pierdut de către ruşi. Până la jumătatea zilei de vineri, însă, US Space Surveillance Network a reuşit să localizeze satelitul, aflat pe o altă orbită decât cea programată. Un reprezentant al autorităţilor a spus că va fi dificil să manevereze satelitul Express AM4 într-o poziţie operaţională, pe o orbită geostaţionară.

Agenţia spaţială rusă Roscosmos şi Russian Satellite Communication Co (RSCC), producătorii satelitului,  nu au declarat încă misiunea drept eşuată, întrucât există posibilitatea ca satelitul, chiar dacă este aflat pe o orbită greşită, să poată fi salvat. Satelitul are suficientă baterie pentru a trăi timp de 48 de ore, înainte de a începe să îngheţe, în cazul în care nu poate genera energie de la panourile sale solare.

Satelitul este programat ca, în caz de urgenţă, să îşi îndrepte automat panourile către Soare, însă nu se ştie dacă a reuşit acest lucru. Satelitul era programat să înceapă o misiune de 15 ani.

Guvernul rus va desfăşura o anchetă.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Un satelit rusesc pierdut, descoperit de americani pe orbita greşită
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.