Dec 022010
 

Cu ochii săi imenşi şi cu expresia prietenoasă, îi face pe toţi oamenii să se îndrăgostească de el, un tarsier filipinez.

Mamiferul are un obicei din a face cu ochiul vizitatorilor.

Tarsierul este una dintre cele mai mici primate din lume, ajungând până la maxim 15 cm lungime şi cântăreşte doar câteva grame.

Nostimul mamifer, care nu este maimuţă, ci mai mult un fel de lemur, a devenit specie pe cale de dispariţie.

Tarsierul este însă pe meniul pisicilor sălbatice, iar în ultima vreme şi-a pierdut mare parte din habitat. În unele zone sunt prinşi şi ţinuţi în captivitate ca atracţie turistică.

Tarsierii au ochi imenşi, dar şi urechi la fel de mari, pentru a auzi insectele, păsările, şerpii şi şopârlele cu care se hrăneşte. Picioarele din spate sunt mari şi are degete extrem de lungi, de unde îi provine şi numele.

Poate sări de 40 de ori mai mult decât lungimea corpului său.

Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)