Sep 092010
 

“Vorbim de o tehnologie foarte simplă, bazată pe dispozitive care au folosite pe oameni de 50 de ani. Suntem încrezători că, după unele îmbunătăţiri, vom reuşi să decodăm mai multe cuvinte, şi că în doi sau trei ani vom primi aprobările necesare pentru a demara studiile de fezabilitate pe pacienţi paralizaţi”.

Cercetătorii de la Universitatea Utah au reuşit să transforme undele cerebrale în cuvinte, o descoperire extrem de importantă care le-ar putea oferi persoanelor paralizate şansa de a comunica din nou.

Mecanismul presupuneaplicarea unei reţele de electrozi direct pe creierul pacienţilor. Totuşi, cercetarea se află abia la început, fiind folosit până acum un singur voluntar, pe care au fost testate doar zece cuvinte. Acestea au fost identificate cu o precizie de 48%. În ceea ce priveşte răspunsurile “da” sau “nu”, oamenii de ştiinţă au interpretat în mod corect undele cerebrale în 90 la sută din cazuri, scriegizmodo.com.

“Vorbim de o tehnologie foarte simplă, bazată pe dispozitive care au folosite pe oameni de 50 de ani. Suntem încrezători că, după unele îmbunătăţiri, vom reuşi să decodăm mai multe cuvinte, şi că în doi sau trei ani vom primi aprobările necesare pentru a demara studiile de fezabilitate pe pacienţi paralizaţi”, a declarat bioinginerul Bradley Greger, care a luat parte la cercetare.

În condiţiile în care unii pacienţi paralizaţi pot comunica cu lumea doar clipind sau mişcând unul dintre degete, descoperirea cercetătorilor de la Utah ar putea avea o importanţă deosebită.

sursa realitatea.net

Undele cerebrale au fost transformate în cuvinte
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.