Dec 112010
 

Gravidele sunt dispuse să-şi rişte viaţa pentru a primi mai mulţi bani pentru creşterea copilului. Ginecologii spun că mai multe femei i-au întrebat dacă le pot provoca naşterea înainte de termen, astfel încât să beneficieze de concediul maternal de doi ani. În replică, ministrul Muncii se declară bulversat.

Legea nouă, un an în plus şi bani mai mulţi le determină pe gravide să-şi dorească să nască înainte de termen. Exact asta fac multe românce care vor să nască înainte de 1 ianuarie 2011.

“O femeie care are termen în ianuarie mi-a zis că vrea să nască în decembrie. Vizavi de legea cu mămicile. Mi-a şi specificat doamna”, a declarat Ciprian Cristescu, medic ginecolog Maternitatea Giuleşti.

Specialiştii spun că naşterea poate fi provocată, în anumite condiţii. “Naşterea poate fi devansată atunci când copilul nu mai este considerat prematur, adică de la 37 de săptămâni”, a declarat Ciprian Cristescu, medic ginecolog Maternitatea Giuleşti.

“Inducerea medicamentoasă a unui naşteri se face în codiţiile care necesită declanşarea naşterii şi nu la cererea pacientei existind riscurile prematurităţii copilului, insuficienţe respiratorii şi aşa mai departe”, a spus Alina Oprea, medic ginecolog.

Acesta este, însă, un risc pe care viitoarele mămici trebuie să şi-l asume. Ministrul Muncii este uimit de aceste cereri.

“Sunt un pic bulversat de această idee şi cu siguranţă nu-ţi creează o stare de bine aflarea unor asemenea veşti. Eu cred că suntem o naţiune responsabilă şi nu cred că o plată în plus sau nişte bani calculaţi virtual ar veni ar justifica un asemenea demers”, Ioan Nelu Botiş, ministrul Muncii.

Noua lege permite părinţilor să aleagă între un concediu maternal mai lung sau mai mulţi bani. Pentru cei care aleg a doua variantă, şeful FMI în România are o sugestie. Jefrey Franks le-a scris mamelor că, în lipsa creşelor, o femeie poate avea grijă şi de copiii altora, aşa cum se întâmplă peste hotare.

sursa realitatea.net

Unele gravide doresc să nască înainte de termen din cauza noii legi
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.