Dec 162010
 

Urşii polari pot fi salvaţi de la extincţie de o reducere semnificativă a gazelor cu efect de seră, arată un studiu.

Oamenii de ştiinţă spun căexistă încă speranţă pentru simbolul Arcticii, care acum trei ani părea pierdut definitiv din cauza încălzirii globale.

Analizele din 2007 arătau căpână la mijlocul secolului, topirea gheţurilor din Arctica va reduce populaţia de 22.000 de urşi polari cu două treimi.Chiar dacă temperaturile ar urca, ar fi prea târziu pentru frumoasele animale. Urşii polari au fost listaţi drept specie pe cale de dispariţie în 2008.

O nouă cercetare, publicată în revista Nature, revine asupra “temperaturii critice” care va face topirea gheţurilor de neoprit.

Simulările pe computer arată că mai avem încă timp să prevenim dezastrul ecologic din Arctica.

O reducere semnificativă a gazelor cu efect de seră care ar ţine încălzirea sub 1,25 grade Celsius până la sfârşitul secolului ar putea permite urşilor polari să îşi revină.

Urşii polari depinde de gheţurile maritime pentru a ajute la hrană lor principală, focile.  În timpul sezoanelor în care nu pot ajunge la gheţuri, urşiilor li se face foame şi pot pierde aproape 1kg pe zi.

Perioadele fără gheaţă au devenit din ce în ce mai mari, iar animalele trebuie să reziste mai multe fără mâncare.

Noul model computerizat include informaţii din istoria vieţii urşilor polari şi modalităţile în care interacţionează cu mediul lor.

sursa realitatea.net

Urşii polari pot fi salvaţi dacă încălzirea globală se menţine sub 1.25 grade Celsius
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.